איך נרשמים לקורסים?

הכירו את מערכת הבידינג

איך לעבור את הבידינג בשלום ולקבל את כל הקורסים שרצית
טיפים להרכבת מערכת מוצלחת
  1. כדאי לצמצם את מספר ימי הלימוד בשבוע.
  2. לא להיבהל אם יש "שעת חלון". זו שעה מצוינת להשלמת חומרים ועבודות להגשה, או לקפה עם החברים.ות בקפיטריה.
  3. ביום לימודים ארוך אפילו מומלץ לשלב שעת חלון שכזו.
  4. כדאי לבקש המלצה מסטודנטים ותיקים על מרצים.ות. בנוסף, אפשר לבדוק את דירוגי המרצים בסקר הערכת הוראה שמופיע במערכת הבידינג.
  5. בזמן הרישום לקורסים מתפרסמם גם מועד הבחינה של כל קורס. כדאי להסתכל על התאריכים בעת הרכבת המערכת כדי לא להיות מופתעים בתקופת המבחנים וכדי להקל על העומס.
  6. לעתים קורה שלא נשאר מקום בקורס שרצית. לכן, כדאי להכין אלטרנטיבות מראש.
  7. לא לשכוח להשאיר זמן גם לחיים הפרטיים.

בכל שנה עליך לקחת קורס חובה וקורסי בחירה, בהתאם לתוכנית הלימודים שלך. חשוב לבדוק היטב על פי הידיעון המעודכן של החוג אילו קורסים עליך ללמוד בכל שנה, ולקחת אותם בחשבון בעת הכנת מערכת השעות. הידיעון הוא למעשה עלון המידע של החוג שמסביר את הדרישות והחובות שעל כל סטודנטים וסטודנט לעמוד בהן, על מנת לסיים את התואר בהצלחה. ניתן להירשם לקורסים ולבטלם עד שבועיים לפני תחילת הסמסטר.

 

כל הקורסים ומועדיהם נמצאים כאן >

 

רישום בבידינג

בעבר, תהליך הרישום לקורסים היה אימתם של הסטודנטים והסטודנטיות. מספר המקומות בכל קורס הינו מוגבל, ולעתים קרובות הביקוש היה עולה על ההיצע. כבר שמענו על מקרים שעל מנת להצליח ולהירשם לקורסים מבוקשים במיוחד - היו מי שהגיעו בחמש לפנות בוקר כדי לתפוס מקום בתור לרישום!

 

כדי להמנע מהמצב הזה פיתחנו את שיטת המכרז, המוכר גם בשמו בידינג. בשיטה זו עורכים "מכירה פומבית" אונליין על מקום בקורס: כל תלמיד.ה מקבלת.ת כמות של נקודות וירטואליות, שאותה יש לחלק בין הקורסים שאליו הוא או היא מעוניינים להירשם. לאחר שקלול הנתונים, יתקבלו לקורסים סטודנטים שהעניקו להם את מספר הנקודות הרב ביותר.

 

הבידינג נמשך כשלושה ימים ונערך במועדים שונים בכל פקולטה. לכן, חשוב להתעדכן בתאריכים הפרטניים במערכת המידע האישי לתלמיד. כיומיים לאחר סיום הבידינג ניתן לבדוק במערכת המידע האישי לתלמיד לאילו קורסים התקבלת ולאילו לא הקצית מספיק נקודות.

 

גם אם לא הצלחת להירשם לקורס יש לך הזדמנות נוספת לעשות זאת בסבב בידינג נוסף. לעתים יש קורסים שעדיין יש בהם מקומות או שהתפנו כאלה לאחר שתלמידים אחרים ביטלו את השתתפותם בהם. בסבב זה שוב מוקצית לכל תלמיד אותה כמות נקודות וירטואליות, וגם כאן מתקבלות התוצאות יומיים לאחר סיום הבידינג.

 

לעתים שני סבבי הבידינג אינם מספיקים ולכן במהלך השבועיים הראשונים לסמסטר ניתן להתנסות בקורס ולהחליט אם ממשיכים איתו או מנסים לעבור לקורס אחר. השינויים נעשים במזכירות החוג, אך במספר חוגים נערך סבב בידינג שלישי.

 

 

ויש לנו עוד רעיון שיכול לעזור

לאגודת הסטודנטים והסטודנטיות יש ממוחשבת בשם "ביד-איט", שמסייעת בהרככבת מערכת השעות. כך אפשר להרכיב בקלות מערכת בהתאם למערכת השעות של האוניברסיטאית. נכנסים לאתר > בוחרים את הקורסים > והמערכת מרכיבה מערכת שעות אישית.

לכניסה למערכת >

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>