הדיבור המקומי

השפה והמושגים של אוניברסיטת תל אביב

כמו בצבא ובמקומות עבודה מסוימים, גם לאוניברסיטה יש מושגים מקצועיים ומקומיים משלה, שכל אחת ואחד חייבים להכיר. אם יש מלים שעושות לך צמרמורת ומקפיצות לך סימני שאלה מעל הראש, הגעת למקום הנכון.

 

כאן אפשר למצוא, לפי ה-א'-ב', כמעט את כל המושגים החשובים שרלוונטיים לכל סטודנט וסטודנטית:

 

א' ב' ג' ד' ה' ו' ז' ח' ט' י' כ' ל' מ' נ' ס' ע' פ' צ' ק' ר' ש' ת'

 

א'

אגודת הסטודנטים והסטודנטיות - האגודה פועלת למען רווחת הסטודנטים וטובתם, תוך שמירת האינטרסים החברתיים, הכלכליים והציבוריים שלהם. היא שומרת על מעמדם האקדמי בתוך הקמפוס ומחוצה לו, מייצגת את ציבור הסטודנטים כלפי כל רשות, מוסד, גוף ואדם, ופועלת למען שוויון זכויות מלא לכל סטודנט, ובכלל זה קיום ושמירת חופש הביטוי וההתארגנות בקמפוס. יש לה גם עמוד פייסבוק וחשבון אינסטגרם ששווה לעקוב אחריהם.

אינסטגרם - חשבון האינסטגרם הרשמי של אוניברסיטת תל אביב telavivuni מציע הצצה לחיי הקמפוס. שתפו אותנו ברגעים הקסומים שלכם בין הרצאה לתרגול, ועקבו אחר האתגרים והפעילויות.

אלפון - באמצעות האלפון שמופיע בראש האתר הראשי של האוניברסיטה אפשר לאתר את כל נשות ואנשי הסגל האקדמי והמנהלי שעובדים באוניברסיטת תל אביב.

אזור אישי - המקום שבו תוכלו למצוא בקלות ובמהירות את כל המידע האוניברסיטאי שלכם: יומן עם כל האירועים האוניברסיטאיים שלך שכולל לוח בחינות ואירועים מיוחדים, לוח ציונים מעודכן, מאזן שכר הלימוד ועוד פרטים חשובים כמו מפת התמצאות בקמפוס, מעקב בלייב אחר השאטל שנוסע מתחנת הרכבת לקמפוס, ריכוז כל המטלות והבחינות. לכניסה לאזור האישי >

אקסטרא - יחידת הקורסים של אגודת הסטודנטים והסטודנטיות באוניברסיטת תל אביב. היחידה מציעה מגוון רחב של קורסי העשרה וקורסים מקצועיים ממוקדים, שנותנים לסטודנטיות ולסטודנטים כלים להתמקצע ולהרוויח כסף כבר עכשיו. כל זאת לצד קורסי עזר ומרתונים לקראת תקופת המבחנים. כל הקורסים מסובסדים ובמחירי עלות.

ארגון בוגרות ובוגרי אוניברסיטת תל אביב - יום אחד, שנראה רחוק אבל מגיע מהר משחושבים, יהיה לך תואר ראשון. החיבור לאוניברסיטה ושלנו אליך ממשיך גם הרבה אחרי סיום הלימודים, ובדיוק בשביל זה הקמנו את ארגון בוגרות ובוגרי אוניברסיטת תל אביב, שאחראי על שמירה וחיזוק הקשר ביניכם לבין האוניברסיטה גם לאחר סיום התואר, ומטפח קהילה שמשנה עולם. בקהילה חברים כבר כ-200,000 א.נשים, ממובילי העשייה בארץ בכל התחומים. הארגון מפיק אירועים עבור בוגרות ובוגרים, מייצר הזדמנויות לנוורקינג, מעניק הטבות ומגייס משאבים מחברי הקהילה שמטרתם לתמוך בסטודנטים ובסטודנטיות של היום, בדרך שלהם להיות הבוגרים והבוגרות של מחר. בקיצור, יש למה לצפות!

 

ב'

בידינג - זוהי שיטת המכרז לרישום לקורסים. בשיטה זו עורכים "מכירה פומבית" אונליין על מקום בקורס: כל תלמיד.ה מקבלת.ת כמות של נקודות וירטואליות, שאותה יש לחלק בין הקורסים שאליו הוא או היא מעוניינים להירשם. לאחר שקלול הנתונים, יתקבלו לקורסים סטודנטים שהעניקו להם את מספר הנקודות הרב ביותר.

בית ספר - זה לא המקום הזה עם הצלצול שהוא רק למורה. בתי הספר באוניברסיטת תל אביב משויכים לפקולטות השונות, ומלמדים את מקצועות ההתמחות השונים של אותה הפקולטה. למשל, בפקולטה למדעים מדויקים פועלים בית הספר לכימיה, למדעי המחשב, למתמטיקה, למדעי כדור הארץ והסביבה ולפיזיקה ולאסטרונומיה.

 

ג'

גילמן - בניין גילמן הוא הבית של הפקולטה למדעי הרוח אבל הוא הרבה יותר מזה, ויש אומרים שהוא פשוט מותג. שמו של גילמן הולך לפניו כמקום המפגש הכי מוכר בקמפוס והוא אפילו מוזכר לא פעם בספרים ובסרטים ישראליים. רבים צעדו במסדרונותיו ואין אחד או אחת שלא ישבו בדשא של גילמן (ע"ע הדשא המרכזי), או נצפו יושבים בקפה של גילמן, הקפנטו (ע"ע קפיטריה של גילמן).

גלגל הצלה – נתקעתם בלי ציוד היגיינה? חייבים מחברת? בספריית מדוייקים מחכה לכן מכונת "גלגל הצלה" של האגודה, ממנה תוכלו לרכוש ציוד הצלה במחיר עלות.

 

ד'

דירוג אוניברסיטאות - אז מצד אחד, אנחנו תל אביביים אמיתיים ומאמינים שכל אחד ואחת, ואפילו כל אוניברסיטה, הוא כמו פתית שלג ייחודי, ומצד שני דירוגים בינלאומיים מאפשרים לכם.ן וגם למדענים.ות, לסטודנטים.ות ובעצם לכל מי שמתעניין - להשוות בין מוסדות אקדמיים על בסיס מדדים מקובלים כמו מצוינות במחקר, איכות ההוראה, תעסוקת בוגרים ובוגרות, ואפילו מדדים כמו כמה סטארטאפים שהפכו ליוניקורן (גייסו לפחות מיליארד דולר), הוקמו על ידי בוגרות.ים של המוסד. את המיקום שלנו במדדים המובילים אפשר לראות בלינק הזה. נאמל"ק לכם.ן: אנחנו המוסד המוביל בארץ כמעט בכל דירוג.

דעת"א - מערכת חיפוש של ספריות אוניברסיטת תל אביב. ממשק קל ונוח שמאפשר חיפוש אחד בשפה חופשית באוספי הספריות (מודפסים ואלקטרוניים), ​במאגרי מידע אקדמיים ובמקורות מידע נוספים ברשת. ​

דקאן - חבר סגל אקדמי בכיר שעומד בראש הפקולטה ועוסק בניהול האקדמי שלה. לתפקיד נבחר לרוב פרופסור מסגל הפקולטה אך לעיתים גם דוקטור, ולרוב תקופת כהונתו עומדת על 4 שנים.

דקאנט להצלחת הסטודנטים והסטודנטיות - גוף אוניברסיטאי שדואג לרווחה ולהצלחה של והסטודנטים והסטודנטיות לאורך מסלול הלימודים באוניברסיטה. המדורים השונים בדקאנט מעניקים תמיכה לאורך כל תקופת הלימודים בתחומים השונים, החל מזכאות למלגות וסיוע כלכלי, דרך המלצה להשתתפות בפעילויות של מעורבות חברתית והפעלת מרכז לפיתוח קריירה וכלה במיצוי הזכויות של מי שיש לו או לה לקויות למידה ועוד.

 

ה'

הדשא המרכזי - ממוקם בין החזית של גילמן מדרום, מוזיאון 'אנו' ממזרח והספרייה המרכזית מצפון. כאן מתקיימים אירועים רבים במהלך השנה במסגרת יום הסטודנט וימים מיוחדים נוספים.

הטרדה מינית - אוניברסיטת תל אביב נוקטת מדיניות של אפס-סובלנות כלפי כל גילוי של הטרדה מינית או של התנכלות על רקע מיני. אנו מקפידים על קביעת נהלים ברורים, על פרסומם ברחבי הקמפוס, על פרסום כתובת לפניות ועוד. תלמיד.ה או עובד.ת שהוטרדו מינית או שנוצלו לרעה על רקע מיני במסגרת האוניברסיטה או הפעילות שלה מוזמנות ומוזמנים לפנות לנציבות למניעת הטרדה מינית, פרופ' תמר ברוש או ד"ר נעמה שפטלוביץ, ולרכזת השיוויון של אגודת הסטודנטים והסטודנטיות.

השאלה בין ספרייתית - שירות זה מאפשר הזמנה ללא עלות של  ספרים, תיזות וסריקות של פריטים שאינם מצויים באוספי הספריות בקמפוס, מספריות אחרות בארץ ובעולם. השירות ניתן לסטודנטים ולסגל של אוניברסיטת תל אביב, לצרכי לימוד, הוראה ומחקר בלבד. ניתן גם להזמין ללא עלות סריקות מתוך ספרים וכתבי עת, מאוספי הספרייה.

 

בחזרה למעלה

 

ו'

ועדת הוראה - בכל חוג או פקולטה ישנה ועדת הוראה שמורכבת ממרצות, מרצים ואנשי מזכירות, והיא מטפלת בכל עניין: תלונות, אישורים מיוחדים, בעיות חריגות שלא נפתרו דרך המזכירות או בשיחה עם המרצה. בסמכותה של ועדת ההוראה להורות למרצים לשנות ציונים, להוסיף מועד מבחן, לפתור בעיות אישיות שצצו בעקבות מחלה/מילואים/היריון. זמן קבלת התשובות משתנה מפקולטה אחת לאחרת ומומלץ לשאול את המזכירות מראש תוך כמה זמן עליך לצפות לתשובה. התשובות מתעדכנות במידע האישי בקטגורית "החלטות ועדת הוראה". הפנייה אל הוועדה נעשית באמצעות טופס רשמי שנמצא במזכירות הפקולטה. אם בכל זאת לא ענו לבקשתך, ניתן לפנות למחלקת אקדמיה וזכויות סטודנטיאליות באגודת הסטודנטים והסטודנטיות > 03-6407648

ועדת משמעת - הוועדה היא מעין "בית משפט" משמעתי לסטודנטים ולסטודנטיות במקרים שבהם הופרו סעיפי התקנון. העונשים הצפויים בוועדה יכולים להיות קלים (למשל נזיפה או קנס), או קשים יותר (לדוגמא הרחקה מהאוניברסיטה למספר שנים). לכן חשוב לקרוא את התקנון באתר האוניברסיטה ולדעת מה אסור לעשות כדי לא להגיע לוועדה.

 

ז'

זכויות סטודנטיאליות - תקופת הלימודים באוניברסיטה מורכבת מחוויות מהנות אבל גם מהחיים עצמם: שילוב בין לימודים לעבודה, מילואים פתאום באמצע הסמסטר, רצון לגדול, לצמוח, להקים משפחה ולהביא ילדים לצד מאבק מתמיד לתשלום שכר דירה והשאלה הקבועה - "סליחה, יש לכם הנחת סטודנט?". אז כדי לעשות קצת סדר בדברים, אתם.ן מוזמנים.ות לעיין בחוק זכויות הסטודנט, שמרכז עבורכם את כל ההטבות, ההנחות, ההקלות שמגיעות לסטודנטים ומידע שימושי בנוגע למועדים חשובים, תקנות ועוד, וגם בתמצית נהלי האוניברסיטה.

 

ח'

חדרי הנקה – קפצתן עם התינוק לקמפוס? ברחבי האוניברסיטה נמצאים חדרי הנקה נוחים לשימושכן.

חוג - תחום לימודים ספציפי בו מתבצעים לימודים לתארים השונים ולמחקרים מתקדמים. לדוגמא, החוג לסוציולוגיה, החוג לפילוסופיה ועוד.

חנייה – החנייה בתל אביב היא מצרך מורכב, אבל אם בכל זאת בחרתם להגיע לקמפוס עם רכב - יש פתרונות. סטודנטים.ות שמשלמים.ות דמי רווחה זכאים להנחה של 50% בחניונים מסביב לקמפוס. כדי לקבל את ההנחה, יש להזין את מספר הרכב באזור האישי בפורטל My TAU. אפשר גם להירשם להרגלה הגדולה של החנייה, שבה מוגרלים בכל שנה מאות מקומות חנייה בתוך הקמפוס. בנוסף, אגודת הסטודנטים והסטודנטיות מציעה לכם מנויי חנייה במחיר מוזל. כל הפרטים כאן >

 

חתולי הקמפוס - יש להם חשבון אינסטגרם וקבוצת פייסבוק משלהם, הם נחשבים לחלק מהנוף האוניברסיטאי ולכל בניין, קפיטריה, פקולטה וספרייה יש אחד לפחות. חתולי הקמפוס. קהילת החתולים של אוניברסיטת תל אביב מונה כ-250 חברים וחברות. הטיפול והדאגה להם נעשית על ידי מאכילות ומאכילים מתנדבים, שדואגים לפנק, לתעד וכשצריך - גם לטפל בצרכיהם הרפואיים. גם בימי הקורונה זכו החתולים למזון ולליטופים, ונראה שעד היום הם זוכרים לנו את זה. לטובה.

 

 

ט'

טופס טיולים - כדי להפוך את סיום הלימודים לפורמלי, יש טופס דיגיטלי שיש למלא. הטופס 'מטייל' בצורה דיגיטלית בין 4 תחנות שמייצגות גורמים שונים באוניברסיטה:
1. מזכירות החוג/פקולטה - אישור סיום החובות האקדמיים בחוג
2. מדור שכר לימוד - אישור שאין חוב כספי
3. ספריות האוניברסיטה - אישור שאין חוב של ספרים או חוב כספי
4. מזכירות הפקולטה - אישור סופי של הזכאות לתואר

את הטופס יש למלא בתום השלמת החובות לתואר וקבלת כל הציונים, ולא יאוחר מחודשיים ממועד קבלת הציון האחרון. הוא נמצא ב-My TAU (ע"ע) > "טופס טיולים-מסיימי לימודים" > "בקשה לסיום לימודים".

טיקטוק - לא מה שחשבתם. בחשבון הטיקטוק שלנו telavivuniversity סטודנטים משתלטים על ספריות, עטלפים חושפים מיומנויות, דוקטורים לעתיד עומדים על הראש, וספרניות רוקדות.

 

י'

יוטיוב - בערוץ היוטיוב TAUVOD תוכלו למצוא ים של ידע שנולד בתוך המעבדות, חדרי ההרצאות ואפילו המדשאות שבקמפוס. בין הפלייליסטים המובילים שלנו: אירועי אתנחתא, שמנגישים ידע מדעי לקהל הרחב בהרצאות קצרות של מיטב החוקרות והחוקרים, מפגשי ימים פתוחים עם הסגל האקדמי של כל הפקולטות, סרטונים מהווי הקמפוס ועוד.

 

כ'

כלים שלובים - תוכנית שמאפשרת לסטודנטיות ולסטדונטים להיחשף לתחומי לימוד ומחקר שונים, שאינם מתחום הלימוד העיקרי. קורסי התוכנית מחולקים לשתי קבוצות שמייצגות תחומי לימוד שונים: קורסים מהפקולטות ה"מזרחיות" - תחומי מדעי החיים, רפואה, הנדסה והמדעים המדויקים, וקורסים מהפקולטות ה"מערביות" - תחומי מדעי הרוח, מדעי החברה, אמנויות, משפטים, חינוך וניהול. הרעיון הוא לחשוף את תלמידי הפקולטות המזרחיות אל תחומי הלימוד של הצד המערבי, ולהיפך. את הקורסים מלמדים המורים הבכירים והטובים בקרב הסגל האקדמי הבכיר של האוניברסיטה, שנחשבים לחוקרים בעלי שם עולמי, וזוכים לדירוג גבוה במשובי ההוראה של הסטודנטים.

כרטיס קורא.ת - באמצעות הכרטיס הדיגיטלי ניתן לקבל מידע על הספרים ששאלת, תאריכי החזרה, ספרים מוזמנים וקנסות על איחורים.

 

ל'

למידה מקוונת - מתרחשת בשני אופנים מרכזיים: למידה שאינה תלויה בזמן מסוים, אלא בקצב שנוח לך (למידה אסינכרונית), ושיעור חי, שמתקיים בזמן אמת ונגיש לך מכל מקום (למידה סינכרונית).

 

מ'

מועד ב' - תלמיד.ה הרשום.ה לקורס, אשר נכשל.ה או לא הופיע.ה במועד א' - רשום.ה באופן אוטומטי למועד ב'. מועדי ב' של קורסי סמסטר א' מתקיימים בחופשה שבין הסמסטרים או בימי שישי במהלך סמסטר ב' או בחופשת הפסח. מועדי ב' של קורסי סמסטר ב' מתקיימים במהלך חופשת הקיץ. בחינת מועד ב' תהיה במידת האפשר דומה במתכונתה (אך לא בהכרח זהה), למועד א'. במידה והבחינה בע"פ, ישתתפו בבחינה שני בוחנים לפחות. אם נבחנת יותר מפעם אחת בקורס - הציון האחרון הוא הציון הקובע.

מנה מפוקחת - בקפיטריות בכל פקולטה ניתן למצוא מוצרי מזון ושתייה במחירים מפוקחים על-ידי אגודת הסטודנטים.

מצטיין דקאן - מדי שנה מוענקות תעודות הערכה מטעם דקאני הפקולטות השונות לתלמידות ולתלמידי תואר ראשון, לבעלות ולבעלי ההישגים הגבוהים ביותר בשנת הלימודים הקודמת. אמות המידה לקבלת תעודות הערכה נקבעות מדי שנת לימודים, והן מפורסמות לקראת הטקס.

מרכז הספורט - לא משנה אם מתחשק לך שיעור פילאטיס או חתירה בבריכה - במרכז הספורט של אוניברסיטת תל אביב אפשר לעשות הכל ויש גם מנוי במחיר מיוחד לסטודנטים ולסטודנטיות.

 Moodle - תוכנה חופשית שמשמשת כמערכת מקוונת להוראה או למידה משולבת מחשב. באוניברסיטה פועלת מערכת Moodle, שמאפשרת לכל מרצה לפתוח אתר מיוחד לקורס שלו. אתר זה מאפשר למרצה להעביר לתלמידים הודעות, לנהל עם התלמידים דיונים על נושאי הקורס והעיקר: להעלות לאתר מאמרים, פסקי דין וחומר נוסף.

MOOC (Massive open online course) - אוניברסיטת תל אביב מציעה מגוון קורסים מקוונים שפתוחים לקהל הרחב וזמינים לצפייה. ניתן ואף מומלץ לצפות ולהשתתף בקורסים אלה, לגשת לבחינה בתשלום ולקבל הכרה בקורסים המקוונים לצרכים שונים. בנוסף לחומרי קורס מסורתיים כגון הרצאות מצולמות, קריאה, בעיות ותרגילים, קורסי מוק מספקים פורומים אינטראקטיביים, שמאפשרים אינטראקציה בין הסטודנטיות והסטודנטים לצוות ההוראה והסגל האקדמי.

My TAU - הפורטל האישי, שהוא גם השער שלך לכל השירותים הממוחשבים האוניברסיטאיים.

 

נ'

נבחרות ספורט סטודנטיאליות - יחידת הספורט של אגודת הסטודנטים והסטודנטיות קוראת לכם ולכן לשחרר קצת את השרירים לאורך השנה, בין שיעור לשיעור ובתקופת המבחנים, ומציעה לכם מגוון פעילויות ספורטיביות שישחררו אנדורפינים וירימו לכם את המצב רוח! בואו למצוא את התחום שמתאים לכם.ן. לכל הפרטים >

נקודות זכות (נ"ז) - זהו המשקל האקדמי של כל קורס בנפרד. יש צורך במספר מסוים של נקודות זכות על מנת לקבל את התואר. חשוב לשים לב לכמות נקודות הזכות בכל סמסטר, כדי לראות שאכן נמצאים בקצב המיטבי כדי לסיים את התואר בזמן. בנוסף, כדאי לשים לב שישנם קורסים שערכם האקדמי קטן ממספר שעות הלימוד בפועל, וכי תחויבו לפי מספר שעות הלימוד.

נשיא האוניברסיטה - פרופ' אריאל פורת. ראש  האוניברסיטה ובעל הסמכות העליונה בה. הנשיא אינו עוסק בניהול השוטף של האוניברסיטה, אלא בקידום מיזמים אסטרטגיים, כגון פתיחת מסלולי מחקר ולימוד חדשים, גיוס תורמים המממנים חלק ניכר מתקציב האוניברסיטה ועוד. נשיא האוניברסיטה נבחר על ידי חבר הנאמנים של האוניברסיטה, והוא כפוף לחבר הנאמנים.

 

בחזרה למעלה

 

ס'

סילבוס - סילבוס הוא החוזה הרשמי בין המרצה לסטודנטיות ולסטודנטים. הסילבוס חייב לכלול את כל פרטי הקורס והמרצה, דרישות הקורס (כמו חומרי קריאה, או בחנים ועבודות שניתנות לאורך השנה), אופן חלוקת הציון והאם הקורס הוא מקוון או פרונטלי. המרצה מחויב להציג את הסילבוס לתלמידי הקורס ולהיצמד אליו במהלך הסמסטר. לדוגמא, בסילבוס יש לציין אם קיימת חובת נוכחות בקורס.

סמינריון - סמינריון הוא בעצם סמינר. מדובר בקורס בשנים מתקדמות (לרוב שנה ג' ומעלה), שבו התלמידות והתלמידים מתבקשים לכתוב עבודת מחקר מתקדמת, כאשר מנחה העובדה הוא לרוב מרצה בכיר.

סמסטר - ארכו של סמסטר אקדמי הוא 13 שבועות. הסמסטר הראשון נפתח בחודש ומסתיים בינואר והסמסטר השני מתחיל אחרי תקופת המבחנים, בחודש פברואר, ומסתיים בחודש יוני.

סמסטר קיץ - ישנם חוגים באוניברסיטה אשר מקיימים סמסטר קיץ בחלק מהקורסים הניתנים במהלך השנה. הקורסים של סמסטר קיץ נחשבים כקורסים רגילים בתואר, עם זאת עלותם גבוהה יותר.

 

ע'

עבודה - בסוף הלימודים, ולפעמים גם תוך כדי, העבודה מחכה לנו. המרכז לפיתוח קריירה של אוניברסיטת תל אביב יעזור לכם למצוא את משרת החלומות וילמד אתכם את כל מה שצריך לדעת על איך כותבים קורות חיים מנצחים? מה הסוד לראיון מוצלח? האם כדאי לפתוח חשבון לינקדאין? ואיך לבלוט בין כל המועמדות והמועמדים למשרה שאתם ממש רוצה לקבל. מומלץ גם לקחת חלק בתוכנית expertau של אגודת הסטודנטים והסטודנטיות, מרכז היזמות והמרכז לפיתוח קריירה לרכישת כלל הכישורים הרכים והכלים להצלחה בעבודה לאחר התואר.

 

פ'

פייסבוק - מחקרים, סיפורי הצלחה של סטודנטיות וסטודנטים, אירועים מיוחדים, אקטואליה, חתולים, גורי נחייה - בקיצור כל מה שקורה בקמפוס נמצא בפייסבוק TAU2go. מוזמנות ומוזמנים לעקוב.

פינות רווחה - הפינות המפנקות של אגודת הסטודנטים נמצאות כמעט בכל בניין. בפינות האלו תוכלו למצוא מיקרוגלים, מקרר, מכשירי תמי 4 למים קרים וחמים, חלב רגיל וחלב סויה ואפילו מכונות קפה של נספרסו ב-3 ₪ בלבד.

פקולטה - איגוד של מספר חוגים מאותו תחום כללי, תחת מסגרת מנהלית אקדמית אחת. לדוגמא, החוגים פסיכולוגיה, כלכלה, תקשורת, לימודי עבודה, סוציולוגיה ומדע המדינה שייכים לפקולטה למדעי החברה. באוניברסיטת תל אביב ישנן 9 פקולטות (אמנות, רוח, חברה, משפטים, ניהול, מדעי החיים, הנדסה, מדעים מדויקים ורפואה). בנוסף עליהן, ישנם בתי ספר גדולים ששייכים לפקולטות השונות כמו חינוך, עבודה סוציאלית ומדעי המוח.

פקטור - אם כלל הסטודנטים במבחן מסוים קיבלו ציון נמוך או גבוה באופן חריג מהמקובל, או שהיו שאלות שאף אחד מהנבחנים לא הצליח לפתור, לעתים המרצה מחליט להעניק תוספת או הפחתה של הציון. תיקנון הציונים הזה נקרא "פקטור" והוא יכול להיות חיובי (תוספת של נקודות לציון), או שלילי (הפחתת הציון).

פרו-סמינריון (פרו"ס) - עבודת הכנה לקראת סמינריון. לרוב, הפרו"ס ממוקד יותר מהסמינריון והיקף העבודה והמחקר מצומצמים יותר.

 

צ'

צריכים משהו? - איפה יש מיקרוגל בבניין שרת? מה החנייה הכי קרובה לשער 4? איפה ממוקם הכספומט באוניברסיטה? מישהו נוסע בשעה 16:00 לירושלים? ומי רוצה לענות על שאלון שיעזור לי לסיים את הסמינר ואת התואר? אם יש לכם שאלה - אין ספק שמישהו או מישהי בקבוצת הפייסבוק הזו כבר יהיה על זה.

 

ק'

קורסי בחירה - קורסים בנושאים ספציפיים בתחום הלימודים של החוג. יש לבחור מספר קורסים מתוך כלל קורסי הבחירה. לרוב, קורסים אלו כוללים פחות תלמידים מאשר קורסי החובה, כאשר קורסי הבחירה ממוקדים יותק מקורסי החובה ונותנים ידע רחב יותר.

קורסי חובה - קורסי חובה הם קורסים בסיס בתואר שתלמיד חייב לקחת במסגרת הלימודים לתואר, ובהם ניתנים כלים מרכזיים להמשך הלימודים. לעתים הם נקראים גם 'מבואות'. מרבית קורסי החובה מיועדים לכלל תלמידי החוג, ולכן לרוב הם מתקיימים בכיתות גדולות של עשרות ואף מאות תלמידים.

קפיטריה של גילמן (קפנטו) - מוסד רציני וחשוב בקמפוס שממוקם בקומת הקרקע של הפקולטה למדעי הרוח בבניין גילמן (ע"ע גילמן). מדובר בחלל ענקי ומיוחד, מעין יקום שמתנהל לו בין עולמות הרוח והחומר, תרתי משמע, והוא מהווה מקום מפגש לסטודנטים.ות, מרצים.ות, נשות ואנשי סגל, חתולים או סתם אנשים המחופשים לברווזים (כן, כן).

 

 

ר'

רקטור האוניברסיטה - פרופ' מרק שטייף. הוא ראש המערכת האקדמית ואחראי להוראה ולמחקר באוניברסיטה, ונחשב לסמכות העליונה בכל הנוגע לתוכניות הלימודים, ולמינוים ולקידומם של אנשי הסגל האקדמי. בהיררכיה האוניברסיטאית הוא מעל הדקאנים, שעומדים בראש הפקולטות, והוא חבר בכל גופי ההנהלה של האוניברסיטה.

 

ש'

שירותים א-מגדריים - ברחבי הקמפוס ישנם תאי שירותים א-מגדריים בהם תוכלו להשתמש. לרשימה המלאה >

שנה אקדמית - שנת הלימודים באוניברסיטת תל אביב כוללת 2 סמסטרים בני 13 שבועות כל אחד. סמסטר א' מאוקטובר עד ינואר, וסמסטר ב' מסוף פברואר ועד יוני. בתום כל סמסטר מתקיימת תקופת בחינות, שבמהלכה אין לימודים סדירים ונערכות הבחינות של הקורסים שנלמדו בסמסטר החולף. את לוח הלימודים והחופשות ניתן למצוא כאן >

שעה סמסטריאלית (ש"ס) - שעה סמסטריאלית נמשכת במשך 50-45 דקות לימוד, ביום ובשעה קבועים במשך הסמסטר. קורס שמתקיים 4 שעות בשבוע במהלך סמסטר יחיד ייחשב כקורס של 4 שעות סמסטריאליות. לעתים ישנם שינויים בין הפקולטות. בנוסף, ישנם קורסים שנתיים, שמתפרסים על פני שני סמסטרים.

שעות שינה - הן מצרך מבוקש שהופך לנדיר במיוחד במהלך תקופת הבחינות. חדר הפופים בקומת הביניים של הספרייה למדעי החברה ולניהול יסגור לכם.ן את הפינה למנוחה קלה מיום הלימודים הארוך או ללמידה רגועה באווירה קצת אחרת. תמצאו שם כורסאות ופופים צבעוניים שאפשר להשתרע עליהם, לנוח, לשוחח, להאזין למוסיקה באוזניות, או לצפות במסך ה- LCD, אליו תוכלו להתחבר באמצעות המחשב הנייד.

שרת הווידאו -  אגף המחשוב של אוניברסיטת תל אביב מספק שרותי וידאו תומכי למידה ולמידה מקוונת. השרות כולל צילומי וידאו של קורסים אקדמיים, הרצאות ואירועים. חלק מהתכנים פתוחים לצפייה לסטודנטים לאחר הזדהות וחלקם פתוחים לקהל הרחב ללא צורך בהזדהות. הקלטות כוללות שילוב של צילום המרצה והמצגת שאותה הוא מציג. כדי להתחבר לשרת הווידאו יש לבחור שנה אקדמית רצויה ולהקליד את פרטי ההזדהות האוניברסיטאיים.

 

ת'

תרגול - שיעור מצומצם יותר בו מתרגלים וחוזרים על החומר הנלמד בהרצאה. המתרגלים הם לרוב סטודנטיות וסטודנטים מהתחום לתואר שני או שלישי.

 

בחזרה למעלה

 

 

 

 

 

 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>